Yhteiskoulun punaisen talon sali
Salpausselänkatu 24, Kouvola
info@oushinkan.fi

KARATE

Karaten harrastaminen

Karate on erinomainen tapa ylläpitää hyvää yleiskuntoa, sillä siinä kehittyvät kehon kaikki osat.
Aloittelijan yleiskunnon ei tarvitse olla erinomainen, sillä kunto kyllä kohoaa karateharjoitusten myötä. Kaikenikäiset voivat harrastaa karatea. Tämä monipuolinen ja kiinnostava laji kehittää harrastajaansa sekä fyysisesti että henkisesti.

Karatessa tekniikat koostuvat perustekniikasta, paritekniikasta ja katasta. Tyylillisesti wado-ryu on erittäin pelkistettyä ja suoraviivaista. Tyylin voisi sanoa olevan jopa minimalistista. Tekniikoissa hyökkäykset pyritään väistämään minimaalisesti ja vastahyökkäys pyritään suorittamaan samanaikaisesti. Wado-ryun väistötekniikat perustuvat pitkälti Shindo yoshin ryu ju-jutsuun.

Itsepuolustus on eräs karaten oleellinen osa. On olemassa satoja erilaisia itsepuolustustekniikoita. Pitkäaikainen karaten harjoittelu kehittää eräänlaisen kehonliikkeiden kuudennen aistin, jonka avulla karateka nopeasti pystyy reagoimaan vastustajansa liikkeisiin ja kääntämään ne omaksi edukseen. Tämän myötä karateliikkeet tulevat yhä tehokkaammiksi itsepuolustuksessa. On kuitenkin muistettava, että karateharjoittelun lopullisena päämääränä on, ettei taitoja tarvitse käyttää ja mahdollisista tilanteista selvitään muilla avuilla.

Karate on erittäin monipuolinen kamppailulaji, jolla on pitkät perinteet myös Suomessa. Wado-ryu karatea voi harrastaa kuntoilumuotona, itsepuolustuslajina tai kilpaurheiluna. Laji tarjoaa myös pidemmälle ehtineille aina uusia haasteita. Uudet harrastajat voivat aloittaa karaten opiskelun Oushinkanin peruskursseilla ja jo lajiin tutustuneet voivat tulla mukaan seuran harjoituksiin tyylisuunnasta riippumatta.

Oushinkan Karate

Copyright © 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.
map-markerenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram